Edith Pieper neemt na de kerstvakantie groep 3/4/5 over van juf Joke die een baan op enkele kilometers van haar woonplaats Goes heeft gevonden. We zijn erg blij met de komst van Edith die door de strenge coronamaatregelen met een vreemde start te maken krijgt. Meestal ontmoet je de leerlingen voor het eerst persoonlijk in de klas, niet digitaal. Toch hebben we er alle vertrouwen in dat het goedkomt!

Maar … wie is juf Edith eigenlijk?

Edith: “Oorspronkelijk kom ik uit het oosten van Nederland, maar inmiddels woon ik al weer ruim 25 jaar in Rotterdam. Ik herinner mij de stad en de buurt van de school nog met dichtbetimmerende huizen, ruw en ongepolijst. Heel anders dan nu. Toch heb ik hier altijd met veel plezier geleefd.

Regelmatig komen mijn neefjes en nichtje logeren en bezoeken we musea, de Speeldernis of Blijdorp. Onderweg vangen we af en toe ook nog een Pokémon. Ik hou van lange wandeltochten, het liefst langs kusten, door heuvels, weilanden of bossen maar ik kan ook urenlang lezen en luisteren naar mooie muziek, van Bowie tot Beethoven.

Het kindgerichte onderwijs waar een brede ontwikkeling centraal staat en waar ruimte is voor persoonlijke begeleiding zoals op Quadratum, heeft mij enthousiast gemaakt. Als mens en juf vind ik het belangrijk dat kinderen gezien en gewaardeerd worden in al hun eigenheid en dat ze plezier beleven in leren. Ik verheug mij om de kinderen in het nieuwe jaar te leren kennen en om samen een mooie plek te creëren waar iedereen zijn talenten kan ontplooien.”

Welkom Edith!

Comments are closed.