Ga naar hoofdinhoud

Welke kinderen kunnen op Quadratum starten?

Quadratum is een school voor een specifieke doelgroep: hoogbegaafde kinderen. Uw kind moet dus een IQ boven de 130 hebben. Dit moet u kunnen aantonen aan de hand van een zo uitgebreid mogelijk onderzoek door een erkend orthopedagogisch bureau of een psycholoog met expertise op het gebied van hoogbegaafdheid. Het onderzoek mag niet ouder zijn dan twee jaar.

Maar: niet alle hoogbegaafde kinderen zijn hetzelfde. Daarom kijken wij bij elk kind individueel en héél zorgvuldig of wij kunnen bieden wat het kind nodig heeft. We vinden het namelijk erg belangrijk dat elk kind op de juiste school onderwijs kan volgen. Als dat bij ons is – mooi! Maar als we denken dat uw kind elders beter op z’n plek is zullen wij dat eerlijk zeggen.

“Mijn zoon gaat weer met plezier naar school. Hij wordt hier echt gezien.”

U heeft interesse in onze school – hoe nu verder?

 

Stap 1

Neem contact met ons op via 010 – 790 11 49. Vraag naar onze directeur Bert Wierenga of intern begeleider Ilse Preller. Mailen kan ook: B.Wierenga@kindenonderwijsrotterdam.nl of i.preller@kindenonderwijsrotterdam.nl. Geef aan dat u overweegt uw kind aan te melden op Quadratum. U zult van ons aanvullende informatie en een vooraanmeldingsformulier ontvangen.

Stap 2

Stuur de IQ-test van uw kind op naar onze intern begeleider, samen met het ingevulde vooraanmeldingsformulier.

Stap 3

Wij nemen contact met u op en maken een afspraak voor een informatiegesprek.

Stap 4

Tijdens het informatiegesprek vertelt u over uw kind en vertellen wij over Quadratum. Uw kind mag tijdens dit gesprek aanwezig zijn. Ook krijgt u een rondleiding door de school.

Stap 5

Besluit u naar aanleiding van het informatiegesprek dat u uw kind wilt aanmelden? Dan vragen wij met uw toestemming informatie over uw kind op bij zijn oude school.

Stap 6

Aan de hand van de IQ-test, het informatiegesprek en de informatie van de oude school beoordelen wij zorgvuldig of uw kind op Quadratum op zijn plek zou zijn. Zo ja, dan kunt u uw kind inschrijven bij de administratie.

Stap 7

Wij spreken wenmomenten voor uw kind af. Deze vinden altijd plaats in de laatste week voor een vakantie. Uw kind kan dan ná de desbetreffende vakantie starten.
In individuele gevallen kunnen wij van bovengenoemde procedure afwijken.

Heeft u nog vragen over de aanmeldcriteria of -procedure?

Neemt u gerust contact met ons op. Stuur een mail naar directeur Bert Wierenga via B.Wierenga@kindenonderwijsrotterdam.nl of intern begeleider Ilse Preller via i.preller@kindenonderwijsrotterdam.nl. Of belt u naar onze administratie: 010 – 790 11 49.

Back To Top