Skip to content

We stimuleren eigen initiatieven van leerlingen en geven hen de ruimte om deze zelf te plannen en uit te voeren. Enkele voorbeelden:

Restaurant

Een aantal leerlingen uit groep 8 opent voor één avond een echt restaurant. Ze willen graag ervaren wat er allemaal bij komt kijken om gasten een mooie maaltijd te geven en een fijne avond te bezorgen. De kinderen verdelen de taken, stellen een menu samen, doen de boodschappen, nemen reserveringen aan enz.
Het restaurant opent de deuren in de hal van het ‘Huis van de wijk Mozaïek’ op de
Schommelstraat 69, naast ons schoolplein. De leerlingen mogen hiervoor gebruik maken van hun professionele keuken!

Dance battle

Leerlingen van groep 6/7 en van groep 8 organiseren samen een dancebattle voor de school. Aan alles is gedacht: genoeg oefentijd, een strenge jury en een vrolijke presentatrice. Alles is strak gepland! Jongens en meiden dansen de sterren van de hemel.
De organisator van sport010 hoorde van dit initiatief en was enthousiast. Als beloning krijgt de hele school een streetdanceclinic.

Inzameling voor het goed doel

Tijdens het project ‘Afrika en Azië’ ontstaat een samenwerking tussen een aantal leerlingen uit groep 8 en groep 4. Zoals gebruikelijk hebben ze zelf een leervraag gekozen, een onderwerp dus dat ze verder wilden onderzoeken. Deze leervraag gaat over ontwikkelingshulp: hoe kun je zelf écht iets betekenen?
Dus zetten de leerlingen een inzamelingsactie op touw: ouders en leerlingen worden door middel van posters opgeroepen om plastic flessen in te leveren

De actie is een groot succes!

Taalmaatjes

Een aantal leerlingen van groep 5 wil hun talenten en vaardigheden inzetten om andere mensen te helpen. Zij willen kleine groepjes leerlingen van schakelklassen* van de Talmaschool spelenderwijs meer vertrouwd maken met de Nederlandse taal. Onze leerlingen van groep 5 ontwikkelen met hulp van de Stichting Lezen en Schrijven materiaal om mee te werken. Ook nemen ze boeken en spelletjes mee.

*In een schakelklas krijgen zes- tot twaalfjarige kinderen les die recent vanuit het buitenland in Nederland zijn komen wonen. Het doel: zo snel en zo goed mogelijk taalvaardig worden. De kinderen krijgen de vakken mondeling Nederlands, lezen en rekenen.

Back To Top