Skip to content

Een stevige driehoek kind – school – ouders is de beste basis voor elke leerling. De samenwerking tussen school en ouders noemen we ook ‘educatief partnerschap’. We zien u graag als de expert van uw kind. Hoe beter onze samenwerking, hoe beter wij uw kind kunnen begeleiden. We hebben immers een gezamenlijk doel: de kinderen laten uitgroeien tot zelfverantwoordelijke, blije mensen. Daarom laten we hen zo veel mogelijk zélf ervaren hoe ze hun eigen leven kunnen beïnvloeden.

Wat hebben de kinderen volgens ons hiervoor nodig?

  • dat leerkrachten en ouders vertrouwen in ze hebben
  • dat we ze (in kleine stapjes) loslaten
  • dat we hun zelfvertrouwen vergroten
  • dat we ons samen richten op oplossingen

Heeft u vragen of wilt u graag iets over uw kind kwijt? We gaan graag met u in gesprek.

Praktische hulp

We waarderen het zeer als ouders ook op andere manieren betrokken zijn bij onze school. Een veelzijdig lesaanbod betekent dat we af en toe wat hulp nodig hebben, bijvoorbeeld om tijdens praktijklessen op een andere locatie de veiligheid van de kinderen te kunnen waarborgen. Of om de school te versieren voor een evenement. Wilt u een keer meehelpen? Spreek een van de oudercommissie-leden aan of stuur een mail naar OCQuadratum@kindenonderwijsrotterdam.nl.

Ideeën?

Ideeën van ouders – op welk vlak dan ook – zijn welkom! Wilt u een gastles geven over uw beroep of hobby? We horen graag van u! Download hier ons ‘talentformulier’ en lever het in bij de leerkracht of de oudercommissie. Heeft u tips, bijvoorbeeld over een goede locatie voor een praktijkles, over sponsoring, fondsenwerving of iets anders? Ze zijn welkom.

Back To Top