Skip to content

Aiyana (groep 7) is schoolkampioen voorlezen!

Wat was het een spannende ochtend! In totaal vijf leerlingen uit de groepen 7 en 8 deden vandaag mee aan de voorleeswedstrijd op Quadratum. En wat deden ze het goed! Na intensief juryberaad kwam Aiyana als beste naar voren. Gefeliciteerd!

Leuke boeken

Laura (gr.8) was als eerste aan de beurt. Zij las een stukje uit ‘Dummie de Mummie’ voor. Aiyana (gr.7) had een fragment uit ‘Dagboek van een muts’ gekozen. Manoah (gr.8) las voor uit Roald Dahl’s ‘Matilda’. Lotte (gr.7) liet een fragment uit ‘Pech Onderweg’ horen. En Job (gr.8) las voor uit ‘De rode wolf’.

Jury

Niet alleen de klasgenoten van de voorlezers mochten naar de leuke en spannende verhalen luisteren. Ook de jury lette goed op: voorzitter Bert Wierenga (de Quadratum-directeur), Marjolijn Leunis (Medewerkster Kinderboekenwinkel Ver Van Hier) en Sonja Markowski (stemactrice) hadden de eer om punten aan de kandidaten te mogen geven.

Meegezogen

“Ik zal er vooral op letten of ik word meegezogen in het verhaal”, vertelde Bert Wierenga van tevoren aan de deelnemers. Ook het stemgebruik, het tempo, de verstaanbaarheid, contact met het publiek en de keuze van het fragment waren belangrijk. Aiyana heeft de jury het meest overtuigd waardoor zij zich nu schoolkampioen mag noemen. In de eerste maanden van 2020 mag zij Quadratum vertegenwoordigen bij de regiofinale.

Job, Lotte, Manoah, Aiyana en Laura, jullie mogen enorm trots op jezelf zijn! 

[vc_gallery interval=”3″ images=”1570,1565,1564,1563,1562,1561,1559″ img_size=”full”]
Back To Top