Skip to content

Dag 12 t/m 17 – Het gemetsel is begonnen

Niemand is de storm van de afgelopen week ontgaan. Op sommige dagen kon daarom niet veilig worden gewerkt. Daarom nu pas weer een update…

Inmiddels zijn er nog meer houtsnippers geleverd en staan de ‘oude’ rekstangen alvast op hun toekomstige plek. Alle verhoogde borders liggen er. Als je nu het plein op loopt, zie je links ook de fiets’nietjes’ op hun nieuwe plek staan. Deze fietsparkeerzone wordt straks afgeschermd met mooie beplanting. Daardoor zullen ook de vuilniscontainers wat meer uit het zicht staan.

Vandaag zijn de Moestuinmannen begonnen met het toevoegen en metselen van de bovenste twee rijen tegels om alle randen voldoende stevigheid te geven. Dat komt nog best nauw kijken, legde Peter uit, een van de heren die voor de Moestuinman aan het werk zijn. ‘De laag mortel moet namelijk niet te dun en niet te dik zijn’, vertelde hij. ‘Tegel erop laten vallen en twee keer aantikken. Niet met een rubberen hamer, maar met iets hards.’ … waarna iets volgde over een dunne laag water die anders tussen tegel en mortel zou blijven staan. Geen rubberen hamer – check!

De heren werken in de voorjaarsvakantie gewoon door. Met een beetje geluk (en goed weer) zien we na de vakantie het begin van het bruggetje over de wadi en de houten pergola waar de afgetapte regenpijp van het buurthuis overheen zal lopen. Deze zal de wadi zal voorzien van regenwater.

[vc_gallery interval=”3″ images=”2720,2721,2722,2723″ img_size=”full”]
Back To Top