Skip to content

Dag 6 – Aarde, wadi en boomstammen

Wat gebeurt er veel op een dag! Terwijl de kinderen in het schoolgebouw van alles leren over het thema middeleeuwen ploeteren de Moestuinmannen buiten door. Vandaag lag er niet alleen ineens een berg met aarde voor in de ‘plantenbakken’ = de verhoogde borders met randen van de hergebruikte tegels. De bouwmachine tilde ook een paar boomstammen het plein op, alsof het tandenstokers waren.

Net rechts van het midden zie je de toekomstige wadi verschijnen. Het zand dat eruit is gehaald, ligt nu achter op het plein en vormt het heuveltje. En ook het maken van muurtjes gaat door. De tegels liggen los op elkaar. Alleen de bovenste twee rijen worden gemetseld. Door het gewicht van de tegels en het metselwerk is dat voldoende stabiel, aldus een van de Moestuinmannen.

Oh ja, en wie is al opgevallen dat de mannen van achteren naar voren werken? Logisch, want als je eerst de voorste muurtjes metselt, kan de bouwmachine daarna niet meer naar het achterste gedeelte rijden om boomstammen neer te leggen… Maar toch leuk om te vermelden.

We zijn benieuwd naar de volgende stappen!

[vc_gallery interval=”3″ images=”2675,2676,2677,2678,2679″ img_size=”full”]
Back To Top