Skip to content

Leerlingen in actie voor de zeeschildpad

Het was haasten voor de leerlingen van groep 6 om op tijd terug te zijn op school die laatste donderdag voor de Herfstvakantie. Ze waren naar de film Blue Oceans in het Omniversum geweest. Hoe toepasselijk, want diezelfde middag gingen ze zelfgebakken koekjes, cupcakes en cake verkopen om geld op te halen voor het beschermen van de zeeschildpad.

Actiegroep

Het begon een aantal weken ervoor toen Tomoo, lid van het WNF (Wereld Natuur Fonds), zijn klasgenoten vroeg of ze samen met hem actie wilden voeren voor de zeeschildpad. De zeeschildpad wordt bedreigd, onder andere door het plastic afval dat in de oceanen ronddobbert en door zeeschildpadden soms voor lekker hapje kwal wordt aangezien. Teveel plastic in de maag is dodelijk en verstrikt zitten in een plastic lus ook. Tijd dus om in actie te komen. Dat vonden de leerlingen van groep 6 ook en zo ontstond de actiegroep Quadratumrangers6.

Actiepagina

Een plan, takenverdeling en inventarisatie van benodigdheden volgden. Juf Kim maakte op de donderdagen en vrijdagen tijd vrij om de actie voor te bereiden. Een actiepagina werd op de site www.plasticbende.nl aangemaakt. De rangers konden aan de slag. Tycho en Badr schreven een mail aan alle ouders. Mees, Loek, Lissanah en Tomoo bakten koekjes en cupcakes. Fender en Loek haalden statiegeldflessen op. Onno (groep 5) en Fender bakten cakes. Tomoo en Tycho maakten kaarten en boekenleggers om te verkopen.

Ruim 200 euro!

Met de donaties, de statiegeldactie en de verkoop is een prachtig eindresultaat van € 208,53 opgehaald! Een resultaat waar onze rangers (en wij) trots op mogen zijn.

Met dank aan Rian, moeder van Tomoo. 

Back To Top