Skip to content

Team ‘De Schaakmatties’ wint toernooi!

Op zaterdag 16 maart 2019 werd het Erasmiaans Schaakfestijn georganiseerd. Dat is een jaarlijks schoolschaaktoernooi, waarbij in teams van 4 kinderen van dezelfde school wordt gespeeld. Badr, Fender, Loek en Tycho zitten niet alleen bij elkaar in groep 5. Ze spelen ook nog eens samen bij schaakvereniging ‘RSR Ivoren Toren’. Dus was het team snel geformeerd.

Erasmiaans Gymnasium

Het toernooi vindt ieder jaar plaats in het prachtige gebouw van het Erasmiaans Gymnasium. Er waren in totaal maar liefst 46 teams, waarvan 24 in de groep 5/6 waar ook De Schaakmatties bijhoorden. In totaal waren er 184 kinderen + bijbehorende ouders. Een echt schaakfestijn! Nadat wethouder Kasmi van Onderwijs, Cultuur en Toerisme het toernooi had geopend, kon iedereen beginnen.

Hattrick

Alsof er bij de Ivoren Toren al niet genoeg getraind was, werd in aanloop naar het toernooi in de klas druk geoefend. De zetten werden doorgenomen en De Schaakmatties waren er helemaal klaar voor. Al snel werd tijdens het toernooi duidelijk dat het team best kans had op een beker. Zeker toen ze alle vier 3 keer achter elkaar wonnen; een echte hattrick! Hoewel die term oorspronkelijk uit het cricket komt, is hij bij het schaken dus ook best van toepassing.

24 teams

De vier jongens stonden al snel bovenaan. Badr rekende voor de 8e en laatste ronde handig uit dat 2-2 voldoende was om de 1e plek te behouden. Ook die ronde speelden ze super en zo eindigden ze met 15 van de 16 matchpunten op de 1e plek in hun groep!

De Schaakmatties nemen een beker en medailles in ontvangst voor de 1e prijs in Groep C!