Skip to content

Verbouwing schoolplein in februari van start!

Als je nu naar de grijze tegels kijkt, kun je je bijna niet voorstellen dat we over enkele maanden een héél ander schoolplein zullen hebben. Met veel natuur en zelfs wat water. Groenblauw dus. Maarten Eskamp van de Moestuinman heeft de ideeën van onze werkgroep én van de kinderen verzameld en een prachtig ontwerp gemaakt. Kijk zelf maar op de foto! In de tweede week van februari gaat de eerste schep de grond in.

Een plein voor iedereen

‘Ieder kind moet blij kunnen worden van dit plein’. Dat was onze belangrijkste eis. Uitdagende speelmogelijkheden voor allemaal, op welke manier dan ook. Want de een moet nodig zijn energie kwijt en wil lekker rennen of iets bouwen en sjouwen. De ander vindt het juist fijn om de rust op te zoeken, iets te ontdekken of gezellig met klasgenootjes te kletsen. Daarnaast vroegen we om een plek waar we buiten les kunnen geven en willen we het plein uiteraard gebruiken voor natuur- en milieueducatie. Het moet bovendien robuust en duurzaam zijn. Nou, dat gaat lukken!

Leerlingen betrekken

Vanaf het begin betrekken we de leerlingen zo veel mogelijk bij het proces. We hebben stapels prachtige tekeningen met geweldige ideeën, waarvan sommige ook echt terug te zien zijn in het ontwerp. Neem bijvoorbeeld het bruggetje over de wadi – die trouwens gevoed zal worden door hemelwater uit de regenpijp van buurthuis SOL. Of de bouw- en sjouwplek waar misschien zo maar een hut kan ontstaan. Ook het ‘pannaveldje’ – tevens buitenlesplek – zagen we vaak terug op de tekeningen.

Hulp? Graag!

Ook bij de uitvoering willen we de leerlingen betrekken, uiteraard op een veilige manier. Zo wordt het echt hún plein. We zouden het geweldig vinden als ook (groot)ouders, broers, zussen, andere verwanten of vrienden met spierballen mee zouden willen helpen. Op zaterdag 5 februari tussen 10-16 uur en op woensdag 9 februari tussen 13-17 uur zullen we samen de tegels eruithalen, schoonmaken en stapelen. Op deze manier besparen we geld dat we beter kunnen besteden aan bijvoorbeeld mooie beplanting. Via deze knop kunt u zich aanmelden voor deze meehelpdagen. Alvast bedankt!

We kijken ontzettend uit naar ons prachtige, nieuwe plein.

Back To Top