Skip to content

Wie is vakleerkracht schaken Rick Lahaye?

Elke donderdag krijgen de leerlingen schaakles van meester Rick. “Hij is best lang, aardig, rustig en kan goed uitleggen”, vindt Liko uit groep 5. Dat zegt al een heleboel, maar er zijn vast nog meer interessante dingen over Rick te vertellen. Wie kan dat beter dan hijzelf? Dus, Rick…?

 

“Mijn naam is Rick Lahaye. Ik geef al drie jaar les op Quadratum. Zelf heb ik een enorme liefde voor schaken. Ik begeleid al meer dan 15 jaar kinderen op alle niveaus. Van kinderen die net beginnen met schaken tot kinderen die meedoen met EK’s of WK’s.

Ik ben de auteur van het boek ‘Grenzen Verleggen’. Dit boek is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek over wat olympisch en wereldkampioenen doen om het maximale uit zichzelf te halen.

Ook heb ik mijn eigen bedrijf: ChessAnalytics. Wij maken robotdocenten. Met behulp van Kunstmatige Intelligentie ontwikkelen wij persoonlijke leerprogramma’s binnen schaken.

Af en toe geef ik presentaties bij banken en andere organisaties over Kunstmatige Intelligentie. Wil je meer weten over dit onderwerp? Misschien vind je het volgende artikel dan interessant: ‘The race between humans and robots as teachers‘ (in het Engels).

Naast schaken vind ik het leuk om festivals te bezoeken, de natuur in te gaan of lekker te Netflixen op de bank.”

 

Dank je, Rick! 

Back To Top