Skip to content

Erasmiaans Schaakfestijn zaterdag 25 maart

Op zaterdag 25 maart 2023 werd het Erasmiaans Schaakfestijn georganiseerd. Bij dit toernooi nemen teams van vier tot zes kinderen van één school het op tegen een team van een andere school. Het toernooi was dit jaar bijzonder in trek want met 81(!) teams was het nooit eerder zo druk.
Ook van Quadratum waren er best wat kinderen die wel zin hadden om mee te doen, dus werden al snel twee teams geformeerd. Alt, Luka, Seif en Matthijs speelden in team Koplopers in poule B voor kinderen uit groep 7 en 8. Arne, Kore, Yannick, Fleur en Ida speelden als team Zandlopers in poule C tegen kinderen uit groep 5 en 6.

Team Koplopers deed hun naam echt eer aan en speelden ontzettend sterk. Op Quadratum krijgen de kinderen wekelijks schaakles, maar het heeft vast ook geholpen dat de teamleden bij verschillende schaakclubs spelen. Na zeven rondes hadden ze maar liefst 16,5 punt verdiend. Daarmee werden Alt, Luka, Seif en Matthijs eerste van hun poule!

Ook team Zandlopers gingen goed van start. Zij speelden maar liefst 9 rondes. Best veel hoor, maar ze hielden zich heel goed staande en zo eindigden Arne, Kore, Yannick, Fleur en Ida met 18 bordpunten mooi in de middenmoot.

Ook op creatief gebied was het toernooi een groot succes: het zelf gemaakte schaakbord van Olivia, Teun en Tobias met thema Groen versus De Vervuilers won een prachtige geldprijs voor de school én 3 gesigneerde boeken van ‘Simon de Schaker’ door Joyce van der Meijden. Daarnaast won Teun een mooi boek met persoonlijke tekst van de schrijfster met zijn gedicht.
Het was echt een geweldige dag, waar er tussen de schaakpotjes door ook ruimte was voor een boel gezelligheid zoals ‘schaken tegen een mascotte’, kijken naar een schaakrobot en een héleboel spekkies eten. We kijken er naar uit volgend jaar weer mee te doen!

Back To Top