Skip to content

Quadratum-team 3e van Nederland met online schoolschaak!

Femke, moeder van Arne en Tycho vertelt:

“De Schaakbond organiseerde van 7 t/m 11 december 2020 de Christmas Cup, een online schaaktoernooi voor schoolschaakteams. Daar was wel animo voor bij de kinderen van Quadratum. Maar liefst 22 kinderen wilden meedoen! Dus werd het team ingeschreven, werd er geoefend op chesskid.nl, met tafels geschoven en werden laptops verzameld.

Op maandag 7 december zaten de deelnemers klaar om het eerste kwalificatietoernooi te spelen. Je kon wel merken dat er schaakles wordt gegeven op Quadratum en dat een aantal kinderen op schaken zitten. Ze deden het namelijk geweldig! Direct de eerste dag plaatste het team zich voor de finale door 1e te worden van de regio Zuidwest. Maar ook de vier dagen erna lieten ze zien dat ze het verdienden om in de finale mee te mogen spelen: ze werden vier keer 1e met het team en één keer 2e van de regio. Ook viel het Quadratum-team in de prijzen voor een individuele eerste plaats, won het team een schaakbord met stukken omdat Quadratum het grootste team had en werden er nog leuke prijsjes verdiend door loting.

Terwijl de scholen dichtgingen logden op woensdag 16 december de 22 deelnemers van Quadratum in op chesskid.nl voor de finale van de Christmas Cup. Uit drie regio’s hadden zich 17 scholen geplaatst voor de finale. Dat leverde een toernooi op met maar liefst 260 deelnemers. Best wat concurrentie dus! De kinderen van Quadratum deden vijf ronden lang hun uiterste best en moedigden elkaar online aan (ja dat kan😉). En dat was te merken, want met maar liefst 117 punten (1 puntje minder dan de nummer 2) werden ze heel knap 3e van Nederland! Van harte gefeliciteerd!”

Zwart heeft net Dg2 gezet, nu is wit aan zet. Nu zou wit zijn toren kunnen redden en mat kunnen voorkomen door Tf1 te zetten. Maar wit zet Pa4. Van die fout maakt wit gelijk gebruik en zet Df2#. Mooie mat en dus weer een punt voor Quadratum bij een gelijke stelling!
Back To Top